Opeens is er ander nieuws

agelijks lezen we de krant, of kijken het nieuws. We horen over oorlog, hongersnood en klimaatproblemen. Ernstige zaken die ons raken en actie van ons verlangen. Maar op een dag is er ineens iets heel anders in het nieuws:
Zij zeiden: 'Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Deze Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie Hem naar de hemel hebben zien gaan.' (Handelingen 1:11)
Hoe zouden we daar op reageren?

Pinksteren in het Park!

Zondag 5 juni vieren we weer met alle kerken van Wateringen en Kwintsheul Pinkster in het Park, een Openluchtviering in het Hofpark.
Pinksteren is het feest van de geboorte van de kerk. Je kunt ook denken aan vuur, wind en de uitstorting van de Heilige Geest. Al deze elementen komen bij elkaar in het feest in het Hofpark. Samen zingen, samen vieren, samen sterk. Pinksteren in het Park!
Lees meer 

Projecten diaconie

De diaconie ondersteunt het komende jaar de volgende drie goede doelen:
  1. Moldavië: ‘Zorg voor eenzame ouderen’ van Home Care en ‘Opvang en zorg voor kinderen’ van Youth for Christ
  2. SAVE India: geen kinderarbeid in de textielindustrie in India
  3. International Justice Mission: bestrijding van moderne slavernij
Een nadere toelichting op deze projecten is hier gegeven.
Lees meer 

Tienermiddag

Tieners 12-21 jaar: Heb je op 18 juni nog niets in de agenda staan? Voor jongeren uit de gemeente is er dan een sportieve activiteit met eten. Dit wordt georganiseerd door verschillende Wateringse kerken met als doel een gezellige middag en ontmoeting met leeftijdgenoten. Je mag een vriend(in) meebrengen.
Lijkt het je leuk om mee te doen, of wil je er eerst meer over weten?
Mail dan naar jongerenwerk@protestantsekerk-delichtbron.nl

zomer kinderfeest voor kinderen van 4 tot 12

De jeugdwerkers van de Hervormde gemeente organiseren een zomer kinderfeest voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met leuke spelletjes en heerlijk eten.

Alle kindernevendienstkinderen zijn uitgenodigd en vriendjes en vriendinnetjes mogen ook mee!

Wil jij ook komen?

Geef je op vóór 20 juni bij jongerenwerk@protestantsekerk-delichtbron.nl

 

Muziek in de kerk

Naar aanleiding van suggesties tijdens een gemeenteavond, heeft de taakgroep eredienst een plan gemaakt voor meer muziek in de erediensten. We nodigen onder andere musici uit die een instrument bespelen en ook zanggroepen. Wij hopen dat er voor iedereen wat bij is om van te genieten.

Koffie in de pastorie

Iedere eerste maandag van de maand, van 10 tot half 12, zijn gemeenteleden van harte welkom in de pastorie. De predikant verwelkomt u met koffie of thee en er is gelegenheid voor onderling contact. Dat kan een praatje zijn over het weer, of juist een gesprek van hart tot hart. En of er nu een enkele bezoeker is of meerdere, het is altijd een prettige ontmoeting.
Van harte welkom op de Pieter van der Plasstraat 1 in Wateringen.

Nieuwsbrief


Elke week verschijnt er een digitale nieuwsbrief met een overzicht van de meest actuele berichten uit onze gemeente.
Klik hier voor een overzicht van de laatst verschenen nieuwsbrieven.
Lees meer